V dubnu tohoto roku v našem městě vznikl úplně nový koncept v oblasti gastronomie. Rodinný podnik, který je pro nás opravdovou novinkou a příjemným překvapením – „Bistrotéka Nevinnost“. Ta je od svého počátku útulným místem setkávání a vychutnání si skvělé kávy, místního piva, výběrového vína nebo dobrot z jídelního lístku. Co je třeba vyzdvihnout a ocenit, je skutečnost, že podnik klade důraz na používání kvalitních a čerstvých surovin, lokálních produktů a na pečlivou domácí výrobu. V létě určitě uvítáte alko i nealko míchané drinky, které Vás osvěží. Milovníci dortíků a sladkého pozor! Tady nejdete domácí a čerstvé originály. Vždyť už jste tu parádu viděli, ne? Joo, aha! Vy jste tam ještě nebyli? Tak honem! My už ano a zjistili jsme pro Vás, jak to s tou Bistrotékou vlastně celé bylo a je.
Vaše Bistrotéka je od prvního dne výborným zážitkem, od přívětivého interiéru, příjemného personálu až po výbornou nabídku. Jak dlouho jste měla v hlavě takový povedený koncept?
Otevření Bistrotéky byl vlastně impulsivní nápad. Jednoho dne jsem zahlédla prostor k pronájmu a vnukla se mi myšlenka otevřít zde bistro zaměřené zejména na čerstvé dobroty, kvalitní víno a drinky. A interiér? Ten šel už ruku v ruce s tím, co začalo vznikat.
Proč zrovna Brandýs nad Labem? Příjemná náhoda?
Do Brandýsa jezdíme téměř denně, vozíme sem děti na kroužky, a tak nám to celé dávalo největší smysl. Porozhlédli jsme se kolem a něco takového nám zde chybělo.
Kdo jsou vaši zákazníci?
Vše bylo koncipováno zejména na cílovou skupinu jako jsem já s manželem. 😊
Zaznamenali jsme, že 80 % tvoří ženy. Schází se zde s maminkami, s kamarádkami, s kolegyněmi, pořádají zde srazy a berou sem své polovičky. Muži zde mívají pracovní schůzky. Při degustacích je to tak padesát na padesát.
Brandýs nad Labem díky vašim předchozím aktivitám výborně znáte. Má toto město podle vás nějaký bonus, potenciál, který jiná města nemají? Myslím tím například v oblasti dalšího možného rozvoje. Zážitkového, cestovního ruchu…
Bonusem je určitě skvělá cyklostezka podél Labe, která je dost frekventovaná. Už nyní zaznamenáváme, že k nám do kopce dojedou cyklisti nebo dojdou výletníci. Svou roli hraje také místní zámek, který je častým cílem turistů.
Vraťme se ale k vašemu podniku. Odkud „Nevinnost“? Jak tento název vlastně vznikl?
Pojmenování podniku „Nevinnost“ je slovní hříčkou. Ukrývá zejména slovo víno a zároveň grafické ztvárnění loga podniku v sobě ukrývá právě skleničku na víno a andělská křídla. U nás se zejména ženy mohou cítit jako andělé.
Jste s vaším konceptem takto spokojená? Nebo se můžeme těšit na další nové nápady a nabídky?
Nechceme být pouhou „kavárnou“, ale chceme být místem, kde lze zažít něco neobvyklého. Máme za sebou už 3 degustace a na podzim budeme pokračovat. Také máme za sebou první hudební večer a tento pátek má premiéru Sushi Friday ve spolupráci se Sushi pointem. V hlavě mám myšlenek a nápadů více, ale vše se vyvíjí. Co se týče běžného fungování, každý den máme v nabídce brunch, který podáváme do 13 hodin. Začali jsme také s lehkými obědy podávanými v čase od 11 do 13 hodin. Pokračujeme v pečení domácích dezertů a slaných pokrmů.
Plánujete něco speciálního pro letošní léto?
Na léto chystáme úpravu provozní doby podniku. Budeme mít otevřeno každý den od 8 do 13 hodin, o brunch nebo oběd tedy nepřijdete. Potom, po dobu největšího horka, budeme mít pauzičku a otevřeme zase v 17 hodin. Zavírat poté budeme vždy o hodinu déle.
Jinak plánujeme alespoň jeden hudební večer a nové menu na brunch, ať můžete ochutnat zase něco nového.
Kde můžeme najít aktuální nabídku a informace?
Pravidelně přidáváme příspěvky na sociální sítě, tak nás nezapomeňte sledovat. Jsme na Facebooku a Instagramu. Najdete nás jako „bistroteka_nevinnost“.
A to důležité na konec – kdo jsou vlastně zakladatelé Bistrotéky? Představte se nám.
Jsme manželé i parťáci Lucka a Jirka, rodiče dvou malých ďáblíků. Dosud jsme pořádali pouze kulturní akce pod názvem „Vinný košt“. Akcí stále přibývá, kolem našeho festivalu se vytvořilo pevné jádro vinařů, na které nedáme dopustit a nyní jejich vína můžete ochutnat i u nás v Bistrotéce. Vlastně nám to celé dává ohromný smysl a celé to do sebe zapadá.
S Jirkou sdílíme stejné hodnoty, jako je pokora a optimismus, a děláme vše s nadšením a od srdce. Jsme stále na naší „vinné misi“. Pracujeme, radujeme se, zažíváme vzlety i pády. Je to dřina, ale plníme si náš sen. Tak brzo na viděnou u nás!
Kateřina Dusilová